Enkle vårruller i stekeovnen

Vårruller kan være enklere å lage enn du kanskje tror. Her har jeg laget noen med karbonadedeig, kål og gulrot. Jeg droppet glassnudler denne gangen, men det er ikke noe i veien for å koke, klippe opp og fylle med det også. Det som gjør at disse vårrullene er enkle å lage er at jeg steker de i ovnen i stedet for å fritere dem. Mye mindre klin og selvfølgelig mye sunnere. Sprø og gode blir de også. Dette bør du prøve!

Jeg serverte stekt ris med grønnsaker og soyasaus til. Mmmmmm…

Til 10 store vårruller, trenger du:

– 300 g kål

– 3 gulrøtter

– 1/4 – 1/2 løk

– 1 tommelstor bit ingefær

– 2 ss sweet chilisaus

– 2 ss soyasaus

– 2 ss fishsaus

– 4-500 g karbonadedeig

– 10 vårrullark (finnes i frysedisken)

Slik gjør du:

– Ta ut vårrullarkene minst 45 minutter før du begynner.

– Sett ovnen på 250 grader.

– Skjær kål i tynne strimler og riv gulrøttene.

– Finhakk løk og ingefær.

– Stek løken gylden i litt olje før du tilsetter kål, gulrøtter og ingefær.

– Stek til det blir mykt.

– Sett til side og stek karbonadedeigen.

– Bland alt sammen og ha i sausene. Avkjøl.

– Legg 2 store ss med fyll på et ark. Brett inn begge endene og rull sammen. Legges med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir.

– Pensle med rapsolje og stekes på midterste rille i 7-10 minutter.

– Server med litt ekstra sweet chilisaus 🙂

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply