Enkelt hverdagsbrød uten elting

Søndager bruker jeg ofte til baking. Det er så deilig å starte uken med brødboksen og/eller fryseren full av gode bakevarer. Dette brødet er veldig enkelt og det skal ikke eltes. Det tar også veldig kort tid å røre sammen deigen.

Denne oppskriften er egentlig til ett stort brød, men mine brødformer er ganske små, så jeg lager heller to litt mindre brød av samme oppskrift. 🙂

[blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[one_half]

Til ett stort eller to små brød trenger du:

6 dl vann

1/2 pose tørrgjær

80 g. sammalt rug, grov

70 g. havregryn

20 g. solsikkekjerner eller gresskarkjerner (eller en blanding av begge :-))

450 – 500 g. hvetemel (jeg bytter ut halvparten av hvetemelet med grovt mel)

2 ts salt

Hverdagsbrød uten elting

[/one_half]
[one_half_last]

Slik gjør du:

– Ha det lunkne vannet i en bolle.

– Mål opp og tilsett resten av ingrediensene.

– Rør sammen til en klissete deig.

– La deigen heve i ca. 40 min.

– Smør brødformer med litt smør og mel og hell deigen oppi.

– La deigen heve videre i ca. 1 time.

– Stek på 210 grader i ca. 35 – 40 minutter.

– Avkjøl brødene på rist.

[/one_half_last]

 

[posts_carousel title=”Nyheter i samme kategori” item_count=”12″ category=”all” show_title=”yes” show_excerpt=”yes” show_details=”yes” excerpt_length=”20″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply