Enkelt hverdagsbrød uten elting
Søndager bruker jeg ofte til baking. Det er så deilig å starte uken med brødboksen og/eller fryseren full av gode bakevarer. Dette brødet er veldig enkelt og det skal ikke eltes. Det tar også veldig kort tid å røre sammen deigen.
Denne oppskriften er egentlig til ett stort brød, men mine brødformer er ganske små, så jeg lager heller to litt mindre brød av samme oppskrift. 🙂
[one_half]
Til ett stort eller to små brød trenger du:
6 dl vann
1/2 pose tørrgjær
80 g. sammalt rug, grov
70 g. havregryn
20 g. solsikkekjerner eller gresskarkjerner (eller en blanding av begge :-))
450 – 500 g. hvetemel (jeg bytter ut halvparten av hvetemelet med grovt mel)
2 ts salt
[/one_half]
[one_half_last]
Slik gjør du:
– Ha det lunkne vannet i en bolle.
– Mål opp og tilsett resten av ingrediensene.
– Rør sammen til en klissete deig.
– La deigen heve i ca. 40 min.
– Smør brødformer med litt smør og mel og hell deigen oppi.
– La deigen heve videre i ca. 1 time.
– Stek på 210 grader i ca. 35 – 40 minutter.
– Avkjøl brødene på rist.
[/one_half_last]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!