Enkel tomatsuppe

Hvorfor kjøpe tomatsuppe på pose, når den du lager selv er både bedre og sunnere? Lager du suppen selv, vet du akkurat hva du får og den blir uten mange ekstra tilsetningsstoffer. Ikke tar det noe lenger tid å lage heller. 🙂

Til 4 posjoner trenger du:

2 bokser hermetiske tomater

7 dl. kyllingkraft (evt 7 dl. vann + 1 1/2 – 2 buljongterninger)

2 stenger stangselleri

1 stor løk

1 hvitløksfedd

1/2 dl. kremfløte

1 rød chili

2 ss. olivenolje

Salt og pepper

Evt. litt sukker

Slik gjør du:

– Rens og skjær stangselleri og løk i biter, og finhakk hvitløken.

– Rens chili og hakk den fint. Ta ut frøene av chilien hvis du vil ha suppen “normal sterk”.

– Stek stangselleri, løk, hvitløk og chili i oljen til det er blankt.

– Ha i de hermetiske tomatene og kyllingkraften.

– Kok opp og la det småkoke i 30 minutter på svak varme.

– Kjør suppen glatt med en stavmikser.

– Ha i fløten og varm opp. Suppen skal ikke koke opp igjen.

– Smak til med salt og pepper, og evt. litt sukker.

– Server suppen som den er, eller tilsett kokt makaroni og/eller kokt egg.