Enkel og god start på påsken

Lett og god start på påsken 🙂

Etter flere dager i Dublin på jentetur med mye god (og fet) mat, ville jeg ha noe litt lettere i dag. Valget falt på salat, kylling og hjemmebakt grovbrød. I salaten kan du ha alt det du synes er best, jo mer jo bedre mener nå jeg, men jeg skriver det vi hadde som tips. Brødoppskriften kommer senere i påsken 🙂 Server gjerne med litt mager kesam blandet med ketchup som dressing.

Til 2 personer, trenger du:

– 2 kyllingfileter

– 3-4 ts pesto

– 2 ts olivenolje

– 7-8 skiver spekeskinke

 

Forslag til salat:

– Lollosalat, spinat, ruccola, eple, cherrytomater av god kvalitet, fetaost, paprika, kidneybønner, agurk, mais, avocado

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 200 grader.

– Bland sammen pesto og olje.

– Legg kyllingfiletene i en ildfast form.

– Smør et godt lag med pesto på hver filet.

– Sett på midterste rille i 20-25 minutter.

– Bland sammen din favorittsalat og kvern litt salt og pepper over. Du kan gjerne ringle litt god olivenolje over også.

– Ta ut filetene og la hvile mens du steker spekeskinke.

– Legg spekeskinke utover et stekebrett med bakepapir og stek i ca fem min.

– Legg salat på en tallerken.

– Skjær fileten i skiver og legg de over salaten.

– Klipp spekeskinke i småbiter og strø over.

– Servèr med godt brød og kesam.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply