Enkel hverdagspai
Pai er supert å lage, for du kan ha så mye godt oppi. Når du i tillegg kan bytte ut paideigen med tortillalefser, finnes det omtrent ikke en enklere rett. 🙂
[one_half]
Til en paiform trenger du:
400 g. karbonadedeig
2 fedd hvitløk
1 løk
1/2 – 1 chili
1 paprika
1 boks hakkede tomater
1 liten boks med bønner
1 ss spisskummin
1 ss oregano
1 ts pepper
4 – 5 tortillalefser
1 tomat
Revet ost
[/one_half]
[one_half_last]
Slik gjør du:
– Kutt hvitløk, løk, chili og paprika i biter.
– Stek karbonadedeigen og tilsett hvitløk, løk, chili og paprika. La dette surre litt.
– Tilsett spisskummin, oregano, pepper og hakkede tomater.
– La dette koke i 10 – 15 min, til nesten all væsken er trukket inn.
– Legg tortillalefsene i en paiform (evt en ildfast form). Legg de slik at hele formen dekkes, også opp på kantene.
– Legg kjøttsausen i paiformen.
– Kutt tomaten i skiver og legg de over kjøttdeigen.
– Strø over revet ost.
– Stekes på 200 grader i ca. 15 min, til osten har smeltet.
[/one_half_last]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!