Enkel hverdagspai med skinke og pepperoni

En sunn og god pai med friske smaker. Jeg har brukt grovt mel og litt olje istedet for masse smør som er vanlig i pai. Dette gjør den bare bedre spør du meg. Det som også er fint er at paiskallet kan lages kvelden i forveien og bare settes kaldt til dagen etterpå. Da går det kjempe fort å smelle sammen resten av ingrediensene før du henter barna i barnehagen eller tar oppvasken 😉

Fyllet kan byttes ut med det du liker best 🙂

Smaker også like godt (om ikke bedre i matpakken dagen etter).

Til 3-4 personer, trenger du:

Bunn:

  • 2 dl grovt mel
  • 1 dl fibra eller hvetemel
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss cottage cheese
  • 1 dl kaldt vann

Fyll 1:

  • 3-400 g skinke i strimler
  • 50 g pepperoni delt i to
  • 1/2 paprika
  • 1/4 frisk ananas

Fyll 2:

  • 4 egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl kesam
  • revet parmesan etter ønske
  • salt og pepper
  • ost til topping

Slik gjør du:

  • Bland alle ingrediensene til bunnen godt. Bruk hendene for å kna det sammen.
  • Trykk den ut i en paiform og sett den kaldt. Dett kan godt gjøres kvelden i forveien.
  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Skjær paprika og anans i små biter og det pepperonien i to.
  • Ha skinke, pepperoni, ananas og paprika i en varm panne og stek i noen minutter.
  • Rør sammen kesam, egg, melk og parmesan. Krydre med salt og pepper.
  • Prikk paiskallet med en gaffel og ha sinkefyllet utover.
  • Hell over eggeblandingen og ha revet ost over tilslutt.
  • Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter.
  • La hvile i noen minutter før du serverer med en frisk salat.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply