Ekstra grov foccachia

Skikkelig grovbakst 🙂

Dette brødet ble utrolig godt! Det er skikkelig grovt og har masse smak i seg. Det metter godt og holder deg god og mett lenge.

Til 1 liten langpanne, trenger du:

– 5 dl valgfritt grovt mel, ta det du har

– 3 dl grovt hvetemel

– 2 dl hvetemel

– 1 pakke tørrgjær eller 1 fersk

– 1/2 ts salt

– 1 ts sukker

– 2 ss olivenolje

 

På toppen: olivenolje, havsalt og tørket rosmarin

Slik gjør du:

– Bland alt det tørre i en bolle.

– Hvis du bruker fersk gjær rører du ut den i vannet.

– Elt til en fin og jevn deig.

– Ha i oljen og elt litt til. Den skal være litt klissete.

– Heves i ca 30 minutter.

– Sett ovnen på 180 grader.

– Hell deigen i en liten langpanne.

– Strø på salt og rosmarin.

– Hell litt olivenolje over og bruk hendene til å klappe deigen slik at det dannes små groper på overflaten.

– Etterhev i ca 10 minutter.

– Stekes på midterste rille i ca 25 minutter.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply