Den store vaffeldagen :)

Supervafler med kulturmelk 🙂

I morgen er det den store vaffeldagen, og dette må jo selvfølgelig markeres.

For noen uker siden ble jeg spurt av min beste venninne om ikke jeg kunne lage en vaffeloppskrift til den nye kulturmelken til Coop. Det gjorde jeg jo selvfølgelig og nå står den svart på hvitt i alle Coop-butikker 🙂

Oppskriften på kartongen er halvgrov, men hjemme har jeg laget denn flere ganger hvor jeg har byttet ut hvetemelet med grovere typer. Det velger du selv ettersom hvor grovt du liker det. Her har du hvertfall orginaloppskriften, slik jeg lagde den første gang.

Kulturmelken gjør at de blir skikkelig myke og saftige. Akkurat slik som gode vafler skal være. Servèr med både ost, skinke, syltetøy eller brunost.

Til ca 10 plater, trenger du:

– 2 dl Coop lettkokt bygg og havre (eller bare havregryn)

– 1 dl sammalt hvete, fin

– 2 dl hvetemel (eventuelt fibra)

– 1 ts bakepulver

– 1 ts kardemomme

– 4 egg

– 4,5 dl syrnet melk

– 4 ss smør

Slik gjør du:

– Bland alt det tørre.

– Rør inn melken og eggene.

– Smelt smøret og ha i tilslutt.

– Stekes og legges på rist under et kjøkkenhåndkle.

– Server varme med alt du måtte ønske av pålegg. Gulost og spekeskinke kan anbefales!

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply