Cookies med sjokoladebiter

Forrige helg var vi på jobbfest, og da måtte vi jo selvfølgelig ha med oss litt bakst. Denne gangen falt valget på lyse cookies med sjokoladebiter. Valget kunne ikke vært mer riktig, for i løpet av 10 minutter var kjeksene borte og vi hadde fått mange spørsmål om oppskriften. Så her kommer den.

[blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[one_half]

Til ca. 30 mellomstore cookies, trenger du:

300g hvetemel

0,5 ts natron

0,5 ts salt

180 g smør

200g brunt sukker

125g sukker

1 ts vaniljesukker

1 egg

1 eggeplomme

200g mørk sjokolade

 

[/one_half]
[one_half_last]

Slik gjør du:

– Smelt smøret. Bland brunt og hvitt sukker og tilsett smøret. Rør veldig godt sammen.

– Ha i vaniljesukker, egg og eggeplomme. Bland til en lett og luftig røre.

– Tilsett mel, natron og salt. Rør godt.

– Hakk sjokoladen og bland det i røren.

– Bruk en spiseskje til å lage like store kuler og plasser på et stekebrett med bakepapir.

– Du får plass til 8-10 kuler på hvert brett, avhengig av hvor store du vil ha dem. De siker veldig ut, så ha god plass mellom dem.

– Stekes midt i ovnen på 165 grader i 12-13 minutter. Pass på mot slutten av steketiden. Vi ville ha dem litt seige, så tok dem ut da de var relativt myke. De stivner etter noen minutter.

– Når de har stivnet litt, settes de til avkjøling på enn rist.

[/one_half_last]

 

 

 

[posts_carousel title=”Nyheter i samme kategori” item_count=”12″ category=”all” show_title=”yes” show_excerpt=”yes” show_details=”yes” excerpt_length=”20″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply