Chop suey med ekstra spice

En kinesisk klassiker

Du har kanskje spist chop suey på kinesisk restaurant. Lag det hjemme også, det er så enkelt. Jeg laget det med svinekjøtt denne gangen, men du bruker det du vil; biff eller kylling. Jeg bruker her noen av de grønnsakene jeg liker best, og det gjør selvfølgelig du og! 🙂

Jeg har spicet rettet opp litt ved å ha i five spice – krydder, som jeg kjøper i innvandrerbutikker. Har du ikke dette krydderet, smaker det godt uten også.

Til 3 – 4 personer trenger du:

500 g. kjøtt, i strimler

2 fedd hvitløk, finhakket

1 – 2 ts. five spice – krydder

1 løk, skåret i båter

2 gulrøtter, i biter

1 paprika, i terninger

1 boks vannkastanjer

2 dl. kyllingkraft (evt 2 dl. vann + 1/2 buljongterning)

1 dl. soyasaus

1 – 2 ss. maisennamel, utrørt i litt vann

Kokt ris

Slik gjør du:

– Stek kjøttet og la det brunes litt.

– Ha i hvitløk og five spice – krydder og fres til løken er gyllen.

– Ha i grønnsakene og fres videre til de er møre.

– Tilsett kraft og soyasaus.

– Kok opp og ha i maisenna blandet med litt vann.

– Serveres med ris.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply