Bulgur med mye godt

Dette er en superenkel rett som smaker helt fantastisk! Den er ferdig på 20 minutter og du kan putte nesten hva du vil i den. Denne gangen brukte jeg chorizo og kokt kylling, men bruk fantasien. Den er veldiggod med bare corizo også, men da bør du øke mengden litt.

Server med godt brød ved siden av. Gjerne disse polarbrødene.

Til 4, trenger du:

– 3 dl bulgur

– 5,5 dl vann

– kyllingfond eller kyllingbuljong
– 100 g chorizo

– 3-400 g kyllingkjøtt

– ca 1/2 dl vann

– 1 paprika i strimler

– 2 charlottløk

– 2 fedd hvitløk

– ca 100 g frisk spinat

– nykvernet salt og pepper

Slik gjør du:
– Kok opp vann tilsatt kyllingfond eller buljong. Skyll bulguren godt og ha i det kokende vannet. La det småkoke under lokk i 10 minutter.

– Skjær paprika i strimler, chorizoen i skiver og finhakk løk og hvitløk.

– Stek chorizo i en panne til du ser saften pipler ut av den. Legg de til side og kok ut pannen med vannet. Hell det over pølsene.

– Stek paprika, løk og hvitløk i litt smør til løken blir blank og myk. Tilsett kyllingen, pølsene med sjyen og spinaten.

– La det surre til spinaten faller sammen.
– Bland inn bulguren og smak til med salt og pepper.

– Server med godt brød ved siden av.