Brød på grillen

En annerledes vri på foccachia. Satt den enkle deigen som jeg pleier, lot den heve, kjevlet ut passe store leiver og grillet de et par minutter på hver side. Jeg penslet de med litt olivenolje og strødde på litt rosmarin for ekstra smak. Nydelig som tilbehør til grillmat eller salat. Anbefales!

Til ca 10 brød, trenger du:

– 1 kg mel av valgfri type, gjerne 50/50 grovt og fint

– 7 dl lunkent vann

– 25 g fersk gjær

– 0,5 ts salt

– 4 ss olivenolje

 

– olivenolje til pensling

– tørket rosmarin

Slik gjør du:

– Bland alt det tørre.

– Smuldre gjæren i det lunkne vannet.

– Bland inn i melet og elt godt.

– Ha i oljen mot slutten av eltingen.

– Ha over plastikk og sett til heving i minst 45 minutter.

– Klapp eller kjevle ut leiver i den størrelsen du vil ha dem.

– Legg på grillen i 3-4 minutter på hver side.

– Legg på rist i et kjøkkenhåndkle og server som de er eller med smør 🙂

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply