Bringebær/jordbærsaus

Denne sausen er like god om du lager den med bringebær eller jordbær. Passer godt til is, på vafler, pannekaker, riskrem, havregrøt osv. Det er veldig lite sukker i den og hvis du bruker sukrin eller sukrin gold, blir det enda mindre. Men fortvil ikke om du bare har vanlig sukker, det er så lite at det ikke er noe farlig.

Hvis du bruker bringebær liker jeg å sile ut frøene, men det må du ikke gjøre. Smaker like godt med som uten. Bringebær er ofte litt surere enn jordbær også, så her trenger du nok litt mer sukker. Smak deg fram, så får du den akkurat så søt du vil.

Smakene kommer best fram helt avkjølt, men er veldig god litt lunket også.

Til 1 glass saus, trenger du:

400 g bær

1-2 ss sukker/sukrin/sukrin gold

Slik gjør du:

– Ha bærene i en kjele. Sett den på middels varme. Rør ofte.

– Når bærene begynner å tine har du i sukker.

– La de få et oppkok og kok i minst 5 minutter. Rør ofte.

– Smak deg fram med sukker.

– Sett kjelen til side i noen minutter og kjør bærene jevn med en stavmikser.

– Sett til avkjøling.

– Så enkelt og så godt!