Bollekake med kanel og sukker
Fler som er glad i gjærbakst?
Dette er saftige kanelboller som er satt sammen til en finfin kake. Morsom måte å servere de vanlige bollene på 🙂


Til en 24 cm form, trenger du:
– 6 dl melk
– 150 g smør eller margarin
– 50 g gjær
– 1 kg hvetemel
– 1,5 dl sukker, helst rørsukker
– 2 ts kardemomme
– 50 g mykt smør
– 4 ss rørsukker
– 2 ts kanel
– 1 egg til pensling
– perlesukker til pynt
Slik gjør du:
– Varm melken til 37 grader og smuldre gjæren i.
– Bland alt det tørre i en bolle og hell i melkeblandingen.
– Tilsett smøret i terninger og elt til alt smøret har krøpet inn i deigen.
– Dekk med plast og la heve i 40-60 minutter.
– Rør sammen mykt smør, sukker og kanel.
– Kjevle deigen til et rektangel, ca 1 cm tykk og 40 cm bred.
– Smør smørblandingen på 2/3 av deigen.
– Brett den usmurte delen over midtdelen av deigen og til slutt den siste smurte delen over der igjen. Da får du deigen i tre høyder.
– Smør en 24 cm rund form med smør og mel.
– Skjær deigen på tvers i 3 cm brede remser.
– Tvinn remsene, knyt til knuter og sett dem i formen.
– Fyll formen med en jevn avstand på ca 1-2 cm.
– De bollene du ikke får plass til setter du på eget stekebrett (disse stekes på midterste rille og i 8-10 minutter).
– Sett til heving i minst 30 minutter.
– Sett ovnen på 200 grader.
– Pensle kaken med egg og strø over perlesukker.
– Stekes på nederste rille i 35-40 minutter.
– Avkjøles på rist.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.
Linda og Anniken
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!