Biffgryte med rødvin

Luksusmat som gjør seg selv.

Med snøværet som kom i dag og påsken som nærmer seg, tenkte jeg det var greit med forslag til en helt nydelig gryte. Fordelen med gryter er jo at de gjør seg egentlig selv. Du trenger bare å skjære opp litt først, så står den og godgjør seg selv mens du kan gjøre andre ting. Perfekt gjestemat for eksempel.

Denne ble utrolig god og vi var helt enige i at dette kan vi fint servere til gjester i påsken. I dag hadde vi bare hvitløksbrød til, men med potetstappe og kanskje noen grønnsaker til, vil den mette flere mager enn bare to.

Til 3-4 personer, trenger du:

– ca 800-900g høyrygg

– 1 pose charlottløk

– 1 pakke bacon

– 2 ss hvetemel

– 3-4 gulrøtter

– sjampinjong etter ønske

– 1 boks hakkede tomater

– ca 1/2 flaske vin

– 3 laurbærblader

– salt, pepper og provencekrydder

Slik gjør du:

– Skrell løken og del den i to.

– Del gulrøttene i biter og skjær soppen i skiver.

– Klipp eller skjær bacon i strimler og skjær kjøttet i biter.

– Ha olivenolje i en gryte og stek bacon, løk og gulrøtter på middels varme i ca 10 min.

– Ha i kjøttet og strø over melet.

– Hell på rødvin og tomater og legg i laurbærbladene.

– Ta noen tak med pepperkverna og strø over litt havsalt.

– Kok opp og la småkoke under lokk i 2-2,5 timer.

– La den få stå uten lokk den siste halvtimen.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply