Biff med kokosbyggris

Biffsnadder i hverdagsform 🙂

Dette ble en herlig rett med en utrolig god kombinasjon av smaker. Byggris i kokossaus, biffstrimler med salt bacon og masse sprø grønnsaker. Det smaker nok like godt med en frisk salat så velg det du har mest lyst på akkurat i dag.

Jeg brukte middagsbygg fra Coop, men den kan også byttes ut med vanlig ris. Da vil du få en tykkere saus ettersom vanlig ris trekker til seg væske litt bedre enn byggrisen.

Til 2 personer, trenger du:

– 400 g biff av okse i strimler

– 1 pakke bacon

– 120 g byggris eller ris

– 1 boks kokosmelk

– 1 ss mild currypaste

– Salt, pepper, oregano

– grønnsaker etter ønske

Slik gjør du:

– Kok risen etter anvisning på pakken.

– Stek bacon og legg til side på kjøkkenrull.

– Stek biffstrimlene i fettet fra baconet og krydre godt med ønsket krydder.

– Klipp baconet i passe biter og bland med biffen.

– Når byggrisen er ferdig kokt heller du ut vannet og tar risen til side. Hell kokosmelken i kjelen og rør ut 1 ss med currypaste. La det få et oppkok og smak til med salt og pepper. Bland inn risen.

– Skjær grønnsaker i biter og stek i litt olje. Jeg tok det vi hadde og det ble derfor paprika, gulrot, kikerter og minimais. Bruk det du liker best. Eller lag en salat.

– Ha risblandingen i en dyp tallerken og topp med biffsnadder og grønnsaker.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply