Bananbrød for liten og stor

Grovt, sunt, søtt og godt,men uten sukker:)

Dette brødet smaker utrolig godt. Med søtsmaken fra dadler og banan er det en stor favoritt her hos oss. Amanda får det med philadelphiaost, mens jeg pleier å unne meg litt nøttesmør eller brunost, men faktisk smaker det utrolig godt uten noe pålegg også. Perfekt å ha med seg på tur, i vesken eller i bilen. Skjær opp i skiver og frys ned så kan du enkelt tine en og en skive når det er behov for et lite mellommåltid 🙂

Til 1 brød, trenger du:

– 3 store eller 4 små bananer

– 5 små dadler uten stein (de økologiske fra Coop er perfekte!)

– 3 ss olje (raps, oliven eller kokos)

– 2 egg

– 2 dl sammalt hvete, fin

– 1 dl havremel (kan byttes med hvetemel)

– 1,5 dl grovt hvetemel (fibra)

– 1 ts kanel

– 1 ts natron

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 180 grader.

– Ha bananer og dadler i en kjøkkenmaskin og kjør til alt er most.

– Ha det over i en bakebolle og rør inn eggene og oljen.

– Bland inn mel, kanel og natron.

– Smør en liten brødform med olje eller smør og ha røren i.

– Stekes på nederste rille i ca 40 minutter. Den er ferdig når den begynner å sprekke på midten. Pass på at du ikke steker den for lenge slik at den blir tørr.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply