Amerikansk pizza

Her har du den typiske tjukke pizzabunnen med saftig biffkjøtt, pepperoni og ananas (for de som liker det..).

Vi liker at bunnen er grov så jeg tar halve melmengden med grovt mel. Det varierer hvilke meltyper jeg bruker, men denne gangen ble det havremel, sammalt hvete fin og fibramel. Når man lager grov bunn blir det mer smak i bunnen slik at det krever mer smak på fyllet. Du kan bruke hvetemel i stedet for fibra for en “lettere” bunn, eller til helgekosen er det vel også lov med bare hvetemel. Du velger selv. God blir den uansett 🙂

Topp den gjerne med litt mager kesam i stedet for hvitløksdressing..

Til 4 personer, trenger du:

– 7 dl valgfritt mel (helst halv grov og halv finere)

– 3 dl lunkent vann

– 25 g gjær

– 3 ss olivenolje

– 1 ss pizzakrydder eller 1 ts salt

Tomatsaus:

– 0,5 boks hakkede tomater med basilikum og oregano

– 2-3 ts sweet chilisaus

– 1 ts olivenolje

– 1-2 ss ønsket urtekrydder

 

Fyll:

– 200-250 g strimlet biffkjøtt

– pepperoni

– 1/4 ananas

– ost etter smak (jeg bruker alltid mozerella)

 

Slik gjør du:

– Bland alle ingrediensene til bunnen og kna godt, gjerne i en maskin.

– Dekk med plast og la heve i minst en halv time.

– Bland alt til tomatsausen og bruke en stavmikser for å jevne ut tomatbitene (behøvs ikke).

– Stek biffkjøtt og skjær ananas i passe biter.

– Sett ovnen på 250 grader med en stekeplate inni.

– Kjevle ut deigen på et bakepapir. Lag gjerne en skorpe langs hele bunnen.

– Ha bunnen over på den varme platen og forstek i 8 minutter.

– Ta bunnen ut og smør på tomatsaus.

– Dekk med ost og legg på så mye fyll du ønsker.

-Inn i ovnen igjen i 10-15 minutter, til osten er gylden.

– La den få hvile i noen minutter før du skjærer i passende biter og serverer. Gjerne med en klatt kesam og salt og pepper 🙂

 

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken